Velkommen til fylkesbiblioteket - ikon
Nord-Trøndelag fylkesbibliotek
Nettjenester
NT Leser - logo

Ebokbib-logo

Løse oversettelser til sørsamisk

Ungint-logo

Namdalsbibliotek-logo

Trøndelag samsøk-logo

DKS-logo

Skolebibliotek-ressursenter
Stor dugnad for leseglede
25 kjente nordtrøndere fronter en unik dugnad fylkets bibliotekarer står for: Å sørge for at barn får gode bokopplevelser. - Alle barn fortjener å bli lest for.
Det mener fylkesråd for utdanning og kultur, May Britt Lagesen, og fylkesbiblioteksjef Kristin Storvig.

Tirsdag 1. oktober går startskuddet for den helt spesielle satsningen: «Nord-Trøndelag leser». Det er en treårig dugnad, som har med seg alle folkebibliotekene i fylket på laget. I tillegg stiller 25 kjente nordtrøndere som leseambassadører.

Den store åpningen 1. oktober foregår i Rebellas Hule i Namsskogan Familiepark 1. oktober klokken 10:45. Forfatterne Kari Stai og Mari Sager lager lesefest for alle barn i Namsskogan og vi får også høre et helt spesielt lesebrøl.

Omfattende prosjekt
Det store målet er å få flere til å lese mer. Lesing med og for barn blir jobb nummer èn. Bibliotekarene får opplæring som leseagenter og vil dukke opp i alt fra barselgrupper til foreldremøter, proppfulle av lesetips og gode argumenter for å lese høyt.

De minste er absolutt med i prosjektet. Alle ettåringer i fylket skal få en bok med barnesanger, vers og små eventyr. Boka deles ut på biblioteket, eller på helsestasjonen i alle kommunene. «Den første boka mi» er helt ny og er laget av Aschehoug forlag i samarbeid med Fylkesmannen og fylkesbiblioteket.

Kjente fjes vil gi lesegleden videre
- Da vi var små ble vi alltid lest for, og det vil vi gi videre til våre barn, sier skiløperen Eldar Rønning.
Han er en av 25 kjente nordtrøndere som støtter kampanjen, og stiller opp på reklamebilder med anbefalinger om barnebøker og leseglede.
- Lesetid med ungene er kvalitetstid, sier lensmann Stein Erik Granli i Namsos, mens ordfører Ida Stuberg i Inderøy snakker om «den følelsen når både ungene og jeg gleder oss til lesestunda på kvelden».

Fylkesmann Inge Ryan er også med i kampanjen. Han sier: «det er tre viktige ting vi må gi ungene: Folkeskikk, sjøltillit og leseglede».

Prosjektet varer fra 2013 til 2015. Pengene kommer fra Nasjonalbiblioteket, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Les mer om prosjektet her.
Besøk vår Facebookside for å se bilder av leseambassadørene våre.

Følg oss
Kontakt
Post
Nord-Trøndelag fylkesbibliotek
Postboks 2560
7735 Steinkjer
E-post
fylkesbiblioteket@ntfk.no
klassesett@ntfk.no
Direkte til ansatte
Telefon
Sentralbord:
Klassesett:
Direktenr:
74113600
74114341
Ansatte
Bibliotek-guiden NT